Onze reiscombinatie

Onze reiscombinatie

zaterdag 6 september 2014

Van de Ionische Zee naar de Golf van Kórinthos.

Gisteravond op onze favoriete Griekse stek aangekomen, Camping Chrissa te Delphi. En het voor ons bekende plekje was nog vrij ook.

Maar eerst even over de rit van gisteren, van de Ionische Zee naar de Golf van Korinthos is meer dan 300 kilometer. Valt wel mee zou je zeggen, maar het is alleen maar berg op en berg af. En niet te vergeten de tientallen haarspeldbochten. Voor Leo geen enkel probleem, hij doet dat met een glimlach op zijn gezicht. En na elke flinke klim werden we getrakteerd op een prachtig uitzicht.

De koffie-frappé stop was in Arta, een grote stad in de provincie Epirus met niet veel toerisme maar des te meer Grieken die druk zijn op de vrijdag met ………!!?? 

Een wandeling over een stenen loopbrug uit de 17de eeuw bracht ons bij een mooi schaduwrijk terras.  

Het verhaal bij deze brug is dat de bruggenbouwer zeer gefrustreerd was, omdat zijn werk elke keer door de rivier verwoest werd. Een vogel heeft hem toen verteld wat hij daar aan moest doen. Hij volgde die raad op en de brug is alsnog afgebouwd.

En dan richting Karpenísi.
Gewoon de borden volgen!  
En dan maak je een prachtige berg-tocht.


De wens om op camping Chrissa te overnachten heeft wel geresulteerd in een flinke rit, de hoogste hoogte (volgens Leo’s horloge) was 1224 meter. En er zijn diverse weggebruikers!!

Dan is het ook niet gek dat we door een ski-oord reden met veel oude en nieuwe in aanbouw zijnde hotels en appartementen. De sneeuwpalen langs de weg gaven toch wel aan dat er hier een flinke laag sneeuw kan liggen in de winter.
Aan het einde van de rit naar beneden ligt in het dal de stad Lamía. Een typische Griekse stad met vele kleine steegjes en straatjes. Maar met ons “kemperke” is dat geen probleem.

Kortom: We blijven GENIETEN!!
Groet van “Cook” Leo en “Quebbel” Maria.


1 opmerking:

  1. Het gaat jullie goed af, al die bochten en koffie drinken.
    Groeten vanuit Frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen