Onze reiscombinatie

Onze reiscombinatie

donderdag 19 maart 2020

Vertrekdag richting huis

Vroeg uit de veren en aan de slag!
Zo begon deze donderdag 19 maart 2020. Alles opruimen, schoonmaken en de auto inladen. We waren gisteren al wel begonnen, maar het is toch nog een hele klus.
Vorig jaar was het inladen echt wel anders. In ons Kemperke had elk dingetje een eigen plaats. Nu was het een passen en meten om alles mee te krijgen.
Doordat we nu weten dat er geen enkel restaurant open zal zijn en door de feestdag van San José ook geen enkele supermarkt vandaag, allerlei levensmiddelen in de koelbox gedaan en voldoende water en fruit om de komende tijd door te komen.
De poort is dicht en de vogels zingen een lied.
Om precies 12:00 uur konden we de laatste vuilnis wegbrengen en richting de tolweg rijden. Meteen viel het op dat het zeer rustig op de weg is.

Echt geen kip op de weg......

Na enkele kilometers kijken we elkaar aan en zeggen tegelijk:" Het lijkt wel of we midden in een scène van een gekke, spannende science fiction film zitten".
Op de snelweg is geen auto te bekennen, alleen maar vrachtverkeer. En Zo af en toe een camper of een auto met caravan met niet Spaanse kentekenplaten.
Het is duidelijk, noodzakelijk verkeer mag hier in Spanje blijven rijden en verder alleen maar mensen die een verklaring hebben.
Wij hebben gelukkig zo'n brief van de Ambassadeur, die getoond kan worden als de autoriteiten daar naar vragen.
Duidelijke tekst.....
Regelmatig zien we op de matrix borden de informatie;
PROHIBIDA VIAJAR NO JUSTIFICADOS
en het betekent:
Verboden om zonder rechtvaardiging te reizen.

Alleen maar vrachtwagens....
Tot twee keer toe werden we geconfronteerd met een wegopbreking ten gevolge van een ongeluk. De eerste was een vrachtauto die achterstevoren én op de zijkant in de middenberm lag. Een vreemde situatie, omdat er zo weinig verkeer op de weg is. Dus hoe en waarom vragen we ons maar niet af!
Door het tweede ongeval was er een groot stuk van de tolweg afgesloten. Met een omwegkwamen we gelukkig weer snel op de juiste route.

Een boulevard zonder mensen is heel raar!!
Na zo'n 500 kilometer hebben we besloten om toch een hotelovernachting te nemen. Via "booking.com" was er al snel een kamer geboekt bij hetzelfde hotel als tijdens de heenreis, in Peñiscola. Het was niet zoeken maar wel een heel groot verschil met enkele maanden terug.
Letterlijk niemand gezien in de hele straat en de boulevard was troosteloos leeg.
In het hotel, die verplicht van de regering open moet blijven, zijn ze zeer vriendelijk en attent.
Extra een Nederlandse zender op tv geïnstalleerd zodat we op de hoogte kunnen komen over de situatie.
Na een picknick op de hotelkamer van brood met koude hamburger, gekookt eitje en mayo en een heerlijke beker melk genieten we van een airco die ook op warm kan.
Als toetje nemen we een Spaans mandarijntjes.
En na een hopelijk heerlijke nachtrust gaan we morgen weer verder.

Groet van Leo en Maria.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten