Onze reiscombinatie

Onze reiscombinatie

zaterdag 31 december 2011

Prospero nuevo año

De laatste dag van het jaar is aangebroken. 
De een is druk met oliebollen bakken. De ander moet nog even de juiste kleur lippenstift aanschaffen. Weer een ander is druk met de hapjes en drankjes voor vanavond. En er zijn ook nog mensen die hopen dat ze genoeg vuurwerk in huis hebben (wel voorzichtig zijn, hoor).
En wij? Wij hebben vanmorgen de laatste boodschappen in huis gehaald. Niks bijzonders hoor maar het belangrijkste hier in Spanje zijn:
Druiven (12 stuks per persoon)en 
een lekkere cava (oftewel bubbeltjeswijn)
Zoals je ziet, het is in huis.
Nu zul je je afvragen druiven en cava, is dat nou belangrijk. Ja zeker, hier in Spanje hebben ze bij elk feest ( en ze maken overal feest van) een gewoonte.
Als vanavond de klok twaalf slaat dan is het de bedoeling dat je bij elke klokslag een druif naar binnen werkt en dus bij twaalf slagen (en een mond vol druiven) toost op het nieuwe jaar en dan die cava drinkt.
Die druiven hebben de betekenis dat voor elke druif een goede maand in het nieuwe jaar volgt. 12 Druiven voor 12 maanden. En die cava maakt het feestelijk.
Het eerste jaar dat wij deze ervaring hadden, kregen we joekels van druiven voorgeschoteld. Nu weten we dat je de kleinste er tussen uit moet kiezen, om het een beetje te laten lukken.


Wij zijn er klaar voor.
Laat dat nieuwe jaar maar komen.
Voor iedereen een fijne avond, een gezellige oud- en nieuw en natuurlijk een fantastisch begin van het nieuwe jaar.
PROOST!

1 opmerking:

  1. Was dit jaar de druiven vergeten en dus maar oliebollen geprobeerd, maar daar heb je toch een grote mond voor nodig! Goed en gezond 2012!!

    BeantwoordenVerwijderen