Onze reiscombinatie

Onze reiscombinatie

donderdag 12 januari 2012

Het achterland van Benidorm

Benidorm wordt door sommigen ook wel het Manhattan van de Spaanse Costas genoemd. Nou zijn wij nooit in Manhattan geweest dus we kunnen dat niet beoordelen. Waar we wel al meerdere keren zijn geweest is Guadelest.
Guadelest is een toeristisch dorp waar jaarlijks vele bezoekers komen. Het stadje heeft een bijzondere charme met een oud kasteel, smalle straatjes en vele kleine museum's. Van poppenhuizen tot miniatuur schilderijtjes, van auto's, scooters en motoren tot een klein streekmuseum aan toe. Het is er allemaal te zien. En dan vergeten we natuurlijk niet al die winkeltjes met souvenirs, tegeltjes en andere leuke dingen. Maar daarnaast vinden wij het ook elke weer leuk om een wandeling door dit leuke stadje te maken.
Klimmen en dalen, goed voor de kuiten


Dus voor vandaag (het weer is bewolkt en 15 graden) een route uitgestippeld ten westen van Benidorm. En dan komen we ook weer even door Guadelest. 
Vlak bij Guadelest is een stuwmeer.




















De route die Maria heeft uitgestippeld is weer de moeite waard. Smalle wegen met vele bochten en prachtige vergezichten.
De koffiepauze staat gepland in de buurt van Callosa d'en SarriĆ”. Daar bezoeken we eerst de watervallen; Fonts de l'Algar. De watervallen liggen in een natuurgebied. En het is er prachtig en we genieten van de vele grote en kleine watervallen. Gezien de vele restaurant's en andere eetgelegenheden zal het hier in het hoogseizoen erg druk zijn. Rondom het water kun je dan genieten van de zon of een duik nemen in het water.
Hier volgen enkele foto's om een indruk te geven van deze prachtige natuur.
Een van de vele watervallen

Het is een prachtig natuurgebied

Een van de drie bruggetjes

De natuur gaat zijn eigen weg, bukken dus
























































De rit gaat verder naar Guadelest, maar eerst op zoek naar een geschikte parkeerplaats voor onze koffiepauze. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan (komt deze reis vaker voor) dus het duurt even voor we genieten van een lekker bakkie. Zo af en toe komt er een klein zonnetje te voorschijn, het blijft gelukkig droog maar soms zijn de wolken dreigend grijs.

Via Villajoyosa zijn we rond vier uur weer bij onze casa en dan is het tijd voor een drankje en een hapje.
Zo komt ook aan deze dag weer een eind. Nog even skypen met onze kleindochter, als het lukt, en morgen weer een nieuwe dag.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten