Onze reiscombinatie

Onze reiscombinatie

woensdag 25 maart 2020

Thuis en in huis.......

We zijn weer thuis.
Na drie maanden overwinteren in Zuid-Spanje zijn we dit jaar blij dat de terugreis goed is verlopen. Meestal is die reis ook een korte vakantie. Met de auto over mooie binnenwegen, langs de prachtige kust of door de vele mooie dorpjes in het binnenland.
In 2020 is dat heel anders gegaan!
In opdracht van diverse instanties waren we genoodzaakt om in één rechte lijn naar Nederland te reizen. Gelukkig waren er nog enkele hotels open om te overnachten. Maar geen enkel restaurant of eethuisje was er open. Zowel in Spanje als in Frankrijk waren die allemaal gesloten.

Door de sociale media goed te volgen en via de app van Buitenlandse Zaken en de Ambassade, waren we goed bevoorraad op de terugweg.
Al wat eetbaar was is in een tas of koelbox op de achterbank van de auto gezet. En daardoor hadden we voldoende te eten en te drinken bij ons. Zelfs een grote jerrycan met water, zeep en een handdoek lagen binnen bereik. Ook schoonmaakdoekjes en plastic handschoenen waren zo te pakken.

Goed voorbereid zijn is het halve werk,.....
Maar gek, onwerkelijk en een beetje spannend was het allemaal wel.
Ze zijn weer thuis....

Bij thuiskomst is het, zoals elk jaar, even een paar dagen huishouden doen. Was draaien, alles schoonmaken wat er uit de auto komt en alle spullen weer een vaste plaats geven.
Het is ook altijd weer even wennen aan je eigen huis. Waar staat ook al weer dit of dat. En mis grijpen naar het lichtknopje. Of de verkeerde kant oplopen voor toilet.
Och, allemaal dingen die snel weer wennen en gewoon zijn.

Ze waren heerlijk,.......

Cook, kookt ook in deze keuken weer de sterren van de hemel!
En Quebbel schrijft of handwerkt of knutselt er weer op los.

Quebbel Post gaat op pad.....

Op advies van RIVM en GGD blijven wij twee weken in huis. We gaan niet op bezoek en willen geen bezoek ontvangen. Wel een boodschap doen of even een frisse neus halen.
Of een paar enveloppen op de bus gooien. Heerlijk dat er nog zoveel mogelijk is.

Door vele leuke reacties tijdens onze terugreis is het voor Leo en mij toch wel een mooie rit geweest. Het doet goed als iemand reageert met een 👍 of een 💋 of een klein bemoedigend praatje. Dank aan iedereen.

De tijd in Spanje was dit seizoen heerlijk. Goed weer gehad en vele leuke mensen leren kennen. We hebben heerlijk gegeten en gedronken. Veel gelachen en onze taalkennis is weer opgefrist!

Nu is het onze taak om gezond te blijven en de adviezen op te volgen.
Dan weet ik zeker dat we snel weer kunnen genieten van elkaars gezelschap.

Het zijn hele kleine dingen
Die echt belangrijk zijn
Gewoon een vrolijke bui
Of een beetje zonneschijn
Een lach die je bereikt
Of zomaar een lieve groet
Het zijn hele kleine dingen
Waar je vooral van genieten moet.

-BLIJF GEZOND-
-KIJK NAAR ELKAAR OM-
-WE MOETEN HET SAMEN DOEN-

Lieve groet van Cook Leo en Quebbel Maria.


2 opmerkingen:

  1. Ik moet altijd eerst mijn huis door voor het weer mijn huis is. En natuurlijk alles weer schoon in de kast. Maar dan ben je ook heel snel weer gewoon gewend om thuis te zijn. Gelukkig hebben we de verhalen en de foto's nog !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welkom thuis!! En bedankt voor de leuke post.

    BeantwoordenVerwijderen